Reya Vina

sivi pinot

sivi pinot Grozdje

Sivi pinot, včasih imenovan tudi rulandec, je zelo značilno vino z lepimi sadnimi zaznavami po marelicah, bananah in še kakšnih svežih tropskih sadežih. V kozarcu je takoj prepoznaven zaradi značilne barve z bakrenim pridihom. Sivi pinot Reya ima prijeten in trajen pookus, je vabljivo svež in saden.

merlot

Merlot Grozdje

Merlot odlikuje značilna eleganca v vonju in okusu, rubinasta barva pa kaže njegovo zrelost. Sadnost v vonju in okusu se lepo prepleta s prefinjenim zeliščnim odtenkom. Tanini so uglajeni ter ustvarjajo mehko skladnost z lepo izraženimi gozdnimi sadeži.

Za poznavalce ni presenečenje, da priljubljenost merlotu strmo narašča.

rebula

Rebula Grozdje

Vonj cvetlic,travnikov in briškega sadja lepo zaokroži nežen mineralen okus tipične rebule, ki s svojo rahlo poudarjeno kislino lepo pripravi brbončice na še en kozarec prijetne svežine. Ni dvoma, da je rebula v Goriških brdih zelo perspektivna sorta.

Rumeno zlata barva s pridihom zelene že na prvi pogled izdaja svežino vina.

chardonnay

Chardonnay Grozdje

Gre za elegantno, polno vino. Chardonnay se ima za svoje šarmantne poteze v veliki meri zahvaliti trimesečnemu zorenju na drožeh (»batonaž«). To potrjujejo vonjave zrelejšega sadja, kot so banane, ananas, marelice in drugi tropski sadeži. Okus zapolnjuje brbončice s svojo mineralnostjo, sadnim pookusum in vztrajnostjo. Vseskozi pa je čutiti lepo svežino, ki se spaja z elegantno polnostjo.

cabernet franc

Cabernet franc Grozdje

Cabernet franc je lep primer dvojne osebnosti. Najprej napravi vtis samozavestnega in močnega karakterja, saj kar prekipeva od arom po gozdnih sadežih, začimbah in usnju, v ustih pa sledi mehak, zaokrožen, nežen, vendar poln okus prejšnjih zaznav. Zaradi te dvojnosti ima veliko oboževalcev in se poda k širokemu naboru jedi.

Poseben pečat daje vinu eno leto zorenja v starejših barik sodih iz slovenskega lesa.

cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon Grozdje

Vino je eno leto zorelo v rabljenih barik sodih in ima zelo strukturiran vonj po suhih slivah, višnjah in gozdnih sadežih. V ozadju je mogoče zaznati vonj po popru in kakavu. Vse to zaokroži bogatost in strukturo vina z otipljivimi tanini, ki se bodo s časom še razvili in oplemenitili. Vino je zelo primerno za staranje.

malvazija, macerirana

Malvazija Grozdje

Pet dni maceracije pri 25 stopinjah Celzija se odraža v vabljivi zlato slamnati barvi z lahnim zelenim pridihom. Vino se izkaže z vonjem po zrelem sadju, bogatih cvetlicah ter rahlo poudarjeno začimbno noto v ozadju. Temu sledi mineralen, poln in strukturiran okus s prijetno svežino.

Malvazija v svoji najboljši podobi.

penina rose

Penina rose Grozdje

Zelo suha rose penina je narejena po klasični šampanjski metodi, torej na kvasovkah. V njej je 60 % merlota, 20 % barbere in 20 % refoška. Merlot ji daje strukturo, barbera in refošk pa svežino. Penina je privlačne rožnate barve z vijoličnim pridihom, ki posrečeno sporoča svežino penine – kljub starejšemu letniku.

Priporočamo, da to izvrstno aperitivno penino nekoliko bogatejšega telesa postrežete ohlajeno na 7 do 9 stopinj Celzija.